Kilpapurjehdus

Meritien kilpailujaos pyrkii edistämään jäsenistön kilpailuharrastusta. Seuran kilpailutoiminnasta on tietoa alla olevissa artikkeleissa.

Tiistaikisasarjan tilanne: Tiistis yhteistulokset 2021

Osakilpailujen tulokset:

 

Tiistaikilpailut alkavat 25.5.  

Kisojen ajankohdat löytyvät tapahtumakalenterista.

Säännöt, radat ja tasoitukset ovat tutut edellisiltä vuosilta eli purjehditaan vanhoilla FinLYS-pohjaisilla tasoituksilla, säännöillä ja radalla.

 

Yleistä

Kilpailut purjehditaan vuoden 2019 FinLYS-tasoitussäännön ja kansainvälisten purjehduksen kilpailusääntöjen mukaisesti. Kopio vuoden 2019 FinLYS-säännöstä on saatavilla Meritien kotisivuilta.

Tasoituslukuina käytetään vuoden 2019 FinLYS-lukuihin pohjautuvia tasoituslukuja.

Koska FinLYS-taulukkoa tai todistuksia ei enää ole saatavissa Avomeripurjehtijoiden kotisivuilta, Meritien kilpailujaosto vahvistaa kullekin veneelle sen käyttämän tasoitusluvun. Mikäli vene poikkeaa oleellisesti taulukon arvoista tai veneellä ei ole ollut todistusta, luku arvioidaan kilpailujaoston toimesta. 

Tiistaikisasarja on saatu päätökseen ja alustavat kokonaispisteet laskettua: Tiistis yhteistulokset 2020

Kiitos kaikille osallistuneille mukavista illoista!

Yksittäisten osakilpailujen tulokset:

 

Kauden kahdessa viimeisessä tiistaikisassa käytetään lyhennettyä rataa siten että

 • - 15.9. käytetään purjehdusohjeen rataa B (eli maali EPS:n eteläpuolella olevalla puna-vihreällä portilla), ja
 • - 22.9. käännytään takaisin Rönnkobbenin lounaispuolella olevalta (Lehtisaaren) vihreältä (rata C).

 

Lisäksi ratoja voidaan lyhentää edelleen purjehdusohjeen mukaisesti (B -> C -> D), mutta aikaistetaan kellonaikoja puolella tunnilla. Eli ratoja lyhennetään jos ensimmäisen vene ei ole

 • - Lehtisaaren vihreällä klo 19:00 ja
 • - EPS:n eteläpuoleisella portilla klo 20:00 

 

Lyhennettyjä ratoja käytettäessä tulokset lasketaan jälkikäteen aikaa-ajalle tasoituksin, joten maaliintuloilmoituksiin pitää liittää tuloajan lisäksi käytetty LYS-luku sekä lähtöaika.

Jäsenien sivut

Uutiset

 • G-laiturin parantaminen syksyllä 2020

  Espoon kaupungin liikuntapalvelut tulee uusimaan Suomenojan venesataman G-laiturin rungon marraskuussa 2020. Laiturin purku aloitetaan 2.11 alkaen ja uuden mammuttiponttoneista tulevan rungon asennus alkaa 9.11 ja laiturin suunniteltu valmistuminen 20. 11. Laiturin olla tyhjennetty veneistä 1.11 mennessä. Laiturissa mahdollisesti 2.11 olevat veneet siirretään kaupungin toimesta karanteeniin.

   
 • Pursimajan vuokraaminen keväällä 2021

  Covid-19 pandemiasta johtuen pursimajaa vuokrataan ainoastaan viikonlopuiksi ja vain Meritie ry:n jäsenille sekä sidosryhmille. Vuokraaminen edellyttää vuokraamisen yhteydessä annettujen ohjeiden mukaista tilojen desinfiointia.

  Meritien hallitus.

   
 • Toimisto etätyöpisteessä

  Vallitsevan poikkeustilanteen takia seuran toimisto siirtyy etätyöpisteeseen. Tarvittaessa toimistoon saa yhteyden joko sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla 040 5193568.

Saarikohteet

Meritien saarikohde on Merivalkama, joka sijaitsee Bejarhomenissa Inkoon saaristossa olympiaväylän varrella paikassa 59*55,6 P 23*52,01 I).