Kilpapurjehdus

Meritien kilpailujaos pyrkii edistämään jäsenistön kilpailuharrastusta. Seuran kilpailutoiminnasta on tietoa alla olevissa artikkeleissa.

Tiistaikisasarja on saatu päätökseen ja alustavat kokonaispisteet laskettua: Tiistis yhteistulokset 2020

Kiitos kaikille osallistuneille mukavista illoista!

Yksittäisten osakilpailujen tulokset:

 

Kauden kahdessa viimeisessä tiistaikisassa käytetään lyhennettyä rataa siten että

 • - 15.9. käytetään purjehdusohjeen rataa B (eli maali EPS:n eteläpuolella olevalla puna-vihreällä portilla), ja
 • - 22.9. käännytään takaisin Rönnkobbenin lounaispuolella olevalta (Lehtisaaren) vihreältä (rata C).

 

Lisäksi ratoja voidaan lyhentää edelleen purjehdusohjeen mukaisesti (B -> C -> D), mutta aikaistetaan kellonaikoja puolella tunnilla. Eli ratoja lyhennetään jos ensimmäisen vene ei ole

 • - Lehtisaaren vihreällä klo 19:00 ja
 • - EPS:n eteläpuoleisella portilla klo 20:00 

 

Lyhennettyjä ratoja käytettäessä tulokset lasketaan jälkikäteen aikaa-ajalle tasoituksin, joten maaliintuloilmoituksiin pitää liittää tuloajan lisäksi käytetty LYS-luku sekä lähtöaika.

Meritien perinteinen yksipurjehduskilpailu järjestettiin Itämeripäivänä 27.8. loistavissa olosuhteissa. Radalle oli saatu lähti peräti kahdeksan venettä ja yleisöäkin oli saapumut katsomaan ja kannustamaan A-laiturille. Kisan aikana tilanteet vaihtelivat ja monta sijoitusta ratkaistiin vasta maaliviivalla.  

Haastajien runsaasta määrästä huolimatta voittaja oli jälleen kerran Jyrki Santaholma Merinna-veneellään. 

Kaikki tulokset täällä ja kuvia tulee Meritien Facebook-ryhmään

 

Tiistaikilpailut alkavat koronakeväästä huolimatta 26.5. Koska uutta Finrating-tasoitussääntöä ei ole vielä julkaistu niin ainakin juhannukseen asti purjehditaan vanhoilla FinLYS- tasoituksilla sekä edelliskauden säännöillä ja image radalla (152 KB) .

Myös yksinpurjehduskilpailu järjestetään 13.8. iltakilpailuna, mutta siinä käytettävät säännöt täsmennetään myöhemmin.

Tiistaikisasarjan kokonaistulokset löytyvät täältä.

Yksittäisten osakilpailujen tulokset:

 

Jäsenien sivut

Uutiset

 • G-laiturin parantaminen syksyllä 2020

  Espoon kaupungin liikuntapalvelut tulee uusimaan Suomenojan venesataman G-laiturin rungon marraskuussa 2020. Laiturin purku aloitetaan 2.11 alkaen ja uuden mammuttiponttoneista tulevan rungon asennus alkaa 9.11 ja laiturin suunniteltu valmistuminen 20. 11. Laiturin olla tyhjennetty veneistä 1.11 mennessä. Laiturissa mahdollisesti 2.11 olevat veneet siirretään kaupungin toimesta karanteeniin.

   
 • Pursimajan vuokraaminen keväällä 2021

  Covid-19 pandemiasta johtuen pursimajaa vuokrataan ainoastaan viikonlopuiksi ja vain Meritie ry:n jäsenille sekä sidosryhmille. Vuokraaminen edellyttää vuokraamisen yhteydessä annettujen ohjeiden mukaista tilojen desinfiointia.

  Meritien hallitus.

   
 • Toimisto etätyöpisteessä

  Vallitsevan poikkeustilanteen takia seuran toimisto siirtyy etätyöpisteeseen. Tarvittaessa toimistoon saa yhteyden joko sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla 040 5193568.

Saarikohteet

Meritien saarikohde on Merivalkama, joka sijaitsee Bejarhomenissa Inkoon saaristossa olympiaväylän varrella paikassa 59*55,6 P 23*52,01 I).