Espoon kaupungin tiedote veneilijöille


Arvoisa veneilijä,


Vaikka yöpakkasia on vielä ollut niin kevät alkaa olla siinä vaiheessa, jolloin satamissa ryhdytään veneiden kevätkunnostukseen.
Merelliset ulkoilupalvelut muistuttaa kaikkia satamissa toimivia valtioneuvoston ja terveysviranomaisten antamista suosituksista ja määräyksistä.
Tässä vaiheessa ei ole sellaisia suosituksia tai määräyksiä, jotka estäisivät venesatamien käytön, joten pidetään kanssa veneilijöihin riittävä etäisyys niin talvisäilytysalueilla kuin laitureillakin ja pyritään välttämään fyysisiä lähikontakteja mahdollisimman paljon.
Useaa teistä varmasti myös huolestuttaa, varsinkin riskiryhmiin kuuluvia ja senioriveneilijöitä, jos ei näissä olosuhteissa kykene venettään saamaan vesillelaskukuntoon venesatamasäännön edellyttämässä ajassa 10.6.2020.
Toivomme tietenkin, että mahdollisimman moni saa vielä tänä kesänä veneensä laskettua vesille ja pääsee nauttimaan omasta loistavasta harrastuksestaan alkavana purjehduskautena.
Ymmärrämme kuitenkin, että näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa se ei kaikille ole mahdollista ja siksi on liikuntapalvelut päättänyt, että niin kutsuttua vesillelaskupakkoa ei tänä vuonna ole. Kaupungin satamassa venepaikan haltijan tai kaupungin venesatamassa toimivan kerhon jäsenen veneitä saa siis säilyttää nykyisellä talvisäilytyspaikalla myös 10.6 -15.9 välisen ajan ja jatkaa siitä samalla paikalla seuraavan talvisäilytyskauden 15.9.2020 – 10.6.2021, josta tullaan laskuttamaan normaalilla tavalla. Jo veneensä laskeneet tai laskevat saavat jättää venepukkinsa tai trailerinsa nykyiselle talvisäilytyspaikalle.
Määräaikaiset talvisäilytyssopimukset kuitenkin päättyvät normaalisti 10.6.
Kerhot voivat antaa jäsenilleen myös omia ohjeita ja päätöksiä tässä asiassa.
Kaikkien on nyt kuitenkin syytä seurata, mikäli uusia viranomaismääräyksiä tulee ja ne vaikuttavat satamien käyttöön tai veneilyyn yleensä.


Lisätiedustelut sähköpostilla osoitteesta Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 Meritien ja Espoon kaupungin väliset neuvottelut Meritien H-laiturin uusimisesta ovat etenemässä toteutukseen seuraavan aikataulun mukaisesti:

 1. 3.10.2016 aloitetaan vanhan laiturin valmistelevat purkutyöt.
 2. H-laiturin tulee olla tyhjä veneistä viimeistään 10.10.2016.
 3. Uuden laiturin asennustyöt valmistuvat marraskuun 2016 aikana.
 4. Sähkö- ja vesiasennukset tehdään keväällä 2017.

Uusi laituri tulee olemaan seuraavanlainen: Peräpoijut korvataan 60 cm leveillä kävelyaisoilla. Alkupään rauta-aisapaikat säilyvät ennallaan. Kävelyaisapaikat ovat nimellisleveydeltään 3,5m, 4m 4,5m ja 5m leveitä.  Veneen maksimi leveys on oltava 50 cm kapeampi kuin nimellisleveys. Laiturinpaikan hintaan lisätään nimellisleveyteen vielä 30 cm aisaleveyttä.

 

Valmistelevan purkutyön takia  kaupunki toivoo, että H-laiturin veneilijät joko nostavat veneensä tai siirtävät ne G-laituriin ennen 3.10.2016.
Veneilijöille, jotka haluavat jatkaa veneilyä 10.10.2016 jälkeen, löytynee venepaikka G-laiturissa.  G –laiturin avaimia voi lainata Meritien toimistosta.

Ystävällisin terveisin
Johan Åberg
0400-410743

Suomenojalla toimivien kuten myös muiden espoolaisten veneilijöiden huoli veneilyharrastuksen tulevaisuudesta Espoossa synkkeni huomattavasti loppukesän ja syyskauden aikana. Useita ristiriitaisia kirjoituksia veneilyn tulevaisuudesta Espoossa julkaistiin eri medioissa. Länsiväylä-lehti näyttää toimineen pääasiassa Espoon kaupungin virkahenkilöiden äänitorvena julkaisten mitä mielikuvituksellisimpia laskemia Suomenojan venesataman kalleudesta espoolaisille veronmaksajille ja tulevan Finnoon asuinalueen suurista tuotoista Espoon kaupungille. Helsingin Sanomat ja Hufvudstadsbladet ovat olleet kriittisempiä Espoon kaupungin virkahenkilöiden Finnoo-esityksiä kohtaan. Luonnollisesti Internetissä olevissa keskustelufoorumissa on tullut selvästi esille espoolaisten veneilijöiden voimakkaat mielipiteet Finnoo-suunnitelmista.

KeVK perusti Säilytä Veneilevä Espoo (SVE) liikkeen ajamaan veneilijöiden etuja Espoossa. Meritie on luvannut tukea toimintaa sekä rahallisesti että henkilötyönä. Markku Rajama ja Kari Vainio toimivat seuramme edustajina SVE:n toiminnassa. SVE:n tavoitteet ovat seuraavat:

 1. Turvata nykyisenkaltaiset kohtuuhintaiset toimintaedellytykset veneilylle.

 2. Säilyttää sekä kaupungin että seurojen hallinnoimat laiturit.

 3. Pysäköintipaikat tulee olla laitureiden läheisyydessä.

 4. Omatoiminen veneiden huolto, korjaus ja talvitelakointi pitää olla mahdollista.

 5. Ämmäsmäki ei ole realistinen vaihtoehto traileriveneitä suuremmille veneille.

 6. Muodostaa kaupungin kanssa yhteistyöelin Finnoon alueen suunnittelun tueksi.

 7. Veneilijöiden asiantuntemuksen hyödyntäminen Finnoon alueen suunnittelussa.

Jäsenien sivut

Uutiset

 • Pursimajan vuokraaminen keväällä 2022

  Covid-19 pandemiasta johtuen pursimajaa vuokrataan ainoastaan viikonlopuiksi ja vain Meritie ry:n jäsenille sekä sidosryhmille. Vuokraaminen edellyttää vuokraamisen yhteydessä annettujen ohjeiden mukaista tilojen desinfiointia.

  Kun haluat vuokrata pursimajan, niin lähetä sähköpostia asiasta osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

  Meritien hallitus.

   
 • Toimisto etätyöpisteessä

  Vallitsevan poikkeustilanteen takia seuran toimisto siirtyy etätyöpisteeseen. Tarvittaessa toimistoon saa yhteyden joko sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla 040 5193568.

Saarikohteet

Meritien saarikohde on Merivalkama, joka sijaitsee Bejarhomenissa Inkoon saaristossa olympiaväylän varrella paikassa 59*55,6 P 23*52,01 I).