Tiistaikilpailut alkavat 25.5.  

Kisojen ajankohdat löytyvät tapahtumakalenterista.

Säännöt, radat ja tasoitukset ovat tutut edellisiltä vuosilta eli purjehditaan vanhoilla FinLYS-pohjaisilla tasoituksilla, säännöillä ja radalla.

Suunniteltua FinRating-sääntöön siirtymistä ei siis vielä tehdä, koska FinRating-sääntö muuttui tälle vuodelle entistä enemmän todistuspainotteiseksi ja sitä kautta kilpailuhenkisemmäksi (mm ilman spinaakkeria kilpaileminen vaatii erillisen todistuksen) eikä osallistujilta haluttu lyhyellä varoitusajalla vaatia todistusten hakemista. Myös Tiistaikisoissa perinteisesti käytettyjen vähennysten toteuttaminen FinRating-säännön päälle vaatii pohdintaa, joten mahdollinen uudistus päätettiin lykätä kauteen 2022. 

"Virallisesti" Tiistaikisoissa käytettävät tasoitukset ovat Meritien omia tasoituksia, jotka perustuvat viimeisimpään julkaistuun FinLYS-sääntöön ja -lukuihin (vuodelta 2019). Mikäli veneen FinLYS-luku tuolta vuodelta ei ole tiedossa, sen saa kysyttyä kilpailupäälliköltä samalla kun ilmoittautuu mukaan (lähettämällä tiedot itsestään ja veneestään sähköpostiosoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.). Tarvittaessa uusille osallistujille määritellään tasoitusluku seuran toimesta.  

Lyhyt yhteenveto säännöistä

Kaikki kilpailevat samassa luokassa ja samalla radalla. Rata on muuten sama kuin perinteinen "pitkä" rata, paitsi että Nuottaniemen eteläpuolella oleva puna-vihreä portti pitää ottaa oikein.

Lisäksi rataa voidaan lyhentää kahdesta pisteestä mikäli veneiden eteneminen on hidasta. Tarkemmat tiedot löytyvät säännöistä.

Lähtöajat on laskettu valmiiksi taulukkoon, josta veneen LYS-luvun perusteella löytää oikeat lähtöajan. Mikäli vene purjehtii ilman spinaakkeria tai hyödyntää yksinpurjehtijan hyvitystä, kipparin on katsottava taulukosta pienempää LYS-lukua vastaava varhaisempi lähtöaika ja lähdettävä sen mukaan.

Kukin vene vastaa itse siitä että se ei varasta.

Tuloslaskennasta

Tulosten laskenta on yksinkertaista mikäli rataa ei lyhennetä: ensimmäisenä maalissa oleva vene on voittaja. Jos rata lyhennetään, lasketaan tulokset jälkikäteen.

Tulokset julkaistaan Meritien kotisivuilla Kilpapurjehdus-osiossa. 

Tulosten kokoamiseksi kunkin veneen on tulee ilmoittaa maaliintuloaikansa sekä edellä/perässä olevien veneiden tiedot sähköpostiosoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Lyhennetyn radan tapauksessa tulee ilmoittaa myös käytetty rata, lähtöaika ja LYS-luku. 

Vaihtoehtoisesti tiedot voi ilmoittaa tekstiviestillä Mikko Palkamalle numeroon 040 5251 558.

Suositeltavin tapa on kuitenkin ilmoittaa tiedot Meritie tiistis -whatsapp-ryhmään, johon voi liittyä kuka tahansa tiistiksistä kiinnostunut lähettämällä pyynnön ja puhelinnumeronsa Mikolle.  

Myös keskeyttäneiden veneiden pitää ilmoittaa osallistumisestaan, koska osakilpailuista saatavat pisteet riippuvat veneiden määrästä.

 

Jäsenien sivut

Uutiset

 • Junnujen purjehdustapatuma

  Meritie järjestää yhdessä Tapiolan venekerhon kanssa purjehdustapahtuman junnuille 9.7.2022 Suomenojalla.

  Enemmän informaatio tapahtumasta löytyy tämän linkin kautta.

  Janne Viren

  0443727737

   
 • Pursimajan vuokraaminen keväällä 2022

  Covid-19 pandemiasta johtuen pursimajaa vuokrataan ainoastaan viikonlopuiksi ja vain Meritie ry:n jäsenille sekä sidosryhmille. Vuokraaminen edellyttää vuokraamisen yhteydessä annettujen ohjeiden mukaista tilojen desinfiointia.

  Kun haluat vuokrata pursimajan, niin lähetä sähköpostia asiasta osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

  Meritien hallitus.

   
 • Toimisto etätyöpisteessä

  Vallitsevan poikkeustilanteen takia seuran toimisto siirtyy etätyöpisteeseen. Tarvittaessa toimistoon saa yhteyden joko sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla 040 5193568.

Saarikohteet

Meritien saarikohde on Merivalkama, joka sijaitsee Bejarhomenissa Inkoon saaristossa olympiaväylän varrella paikassa 59*55,6 P 23*52,01 I).