Yleistä

Kilpailut purjehditaan vuoden 2019 FinLYS-tasoitussäännön ja kansainvälisten purjehduksen kilpailusääntöjen mukaisesti. Kopio vuoden 2019 FinLYS-säännöstä on saatavilla Meritien kotisivuilta.

Tasoituslukuina käytetään vuoden 2019 FinLYS-lukuihin pohjautuvia tasoituslukuja.

Koska FinLYS-taulukkoa tai todistuksia ei enää ole saatavissa Avomeripurjehtijoiden kotisivuilta, Meritien kilpailujaosto vahvistaa kullekin veneelle sen käyttämän tasoitusluvun. Mikäli vene poikkeaa oleellisesti taulukon arvoista tai veneellä ei ole ollut todistusta, luku arvioidaan kilpailujaoston toimesta. 

Poikkeukset FinLYS-sääntöön ja purjehduksen kilpailusääntöihin:

 1. mikäli veneessä ei ole kipparin lisäksi muita miehistön jäseniä, vene saa 0,01:n hyvityksen LYS-lukuun.
 2. tällöin myös autopilotin käyttö on sallittu

Kilpailuihin pitää ilmoittautua ennen ensimmäiseen osakilpailuun osallistumista jotta kipparin ja veneen tiedot sekä LYS-luku ovat järjestäjien tiedossa. Nämä tiedot voi toimittaa esimerkiksi sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

Tiistaikilpailuihin voivat osallistua myös muut kuin Meritien veneet.

 

Vastuuvapautus

Kilpailijat osallistuvat kilpailuun täysin omalla vastuullaan. Katso sääntöä PKS 4, Päätös kilpailla.

Meritie ry ei ota vastuulleen mitään korvausvelvollisuutta mistään aineellisesta tai henkilövahingosta, joka mahdollisesti tapahtuu kilpailun yhteydessä tai sitä ennen, sen aikana tai sen jälkeen.

 

Luokat ja rata

Kaikki veneet kilpailevat samasa luokassa ja samalla radalla. Radan pituus on 7,8 mpk.

Lähtölinja ja maalilinja sijaitsevat Suomenojan A-laiturin (aallonmurtajan) edustalla ja niiden pituutta rajoittaa kaksi punaista poijua.

Lähdön jälkeen

 1. Ryssjeholmenin länsipuolella oleva punainen poiju jätetään vasemmalle,
 2. Ryssjeholmenin lounaispuolella oleva punainen lateraalimerkki jätetään vasemmalle,
 3. Ryssjeholmenin etelä/kaakkoispuolella oleva punainen poiju jätetään oikealle,
 4. Nuottaniemen eteläpuolella olevan puna-vihreän portin punainen viitta jätetään oikealle
 5. Stora Hallonkobbenin luoteispuolella oleva punainen lateraalimerkki jätetään oikealle,
 6. Stora Hallonkobbenin lounaispuolella oleva vihreä lateraalimerkki jätetään vasemmalle,
 7. Träskholmenin itäpuolitse kaakkoon kohti vihreätä lateraalimerkkiä, joka jätetään oikealle ja sen jälkeen kohti
 8. Stora Bodön edessä olevan pienen saaren eteläpuolella sijaitsevaa punaista lateraalimerkkiä, joka kierretään vastapäivään.
 9. Maaliin palataan samaa reittiä..

Ratapiirros löytyy  image täältä (152 KB) .

Rataa lyhennetään seuraavasti:

 1. Mikäli ensimmäinen vene ei ole kiertänyt Rönnkobbenin lounaispuolella olevaa vihreää lateraalimerkkiä kello 19:30 mennessä, rataa ei jatketa eteenpäin vaan kyseiseltä merkiltä käännytään takaisin.

 2. Mikäli ensimmäinen vene ei ole paluumatkalla ohittanut Nuottanienen eteläpuolella olevaa puna-vihreää porttia kello 20:30 mennessä, niin rata päättyy tuolle portille (maali on viittojen välissä).

Ratavaihtoehtoja on näin ollen neljä:

 1. Täyspitkä rata (7,8 mpk)

 2. Täyspitkä rata lyhennettynä Nuottaniemen eteläpuoliselle portille (6,7 mpk)

 3. Rönnkobbenin vihreältä takaisin kääntyvä rata, normaali maali (5,6 mpk)

 4. Rönnkobbenin vihreältä takaisin kääntyvä rata, maali Nuottaniemen eteläpuolella (4,4 mpk).

 

Lähtöajat ja tuloslaskenta

Kilpailut purjehditaan takaa-ajolähtönä aikaa-matkalle tasoituksilla LYS-säännön sulkeutuvan radan mukaisesti ( ttas = tpurj + 790 x [1 - 1/LYS] x d ). Erillistä lähettäjää tai ajanottajaa ei ole, vaan kukin vene lähtee kilpailussa käyttämänsä LYS-luvun mukaiseen aikaan (ks. erillinen taulukko) ja ensimmäisenä maaliin tullut vene on voittaja.Mikäli rataa lyhennetään, tulokset lasketaan jälkikäteen lähtö- ja maaliintuloaikojen perusteella.

Kilpailun aika on GPS-aika.

Vene voi halutessaan purjehtia pienemällä mittaluvulla:

 1. ilman spinaakkeria/genaakkeria (FinLYS-säännön mukainen 0,03 vähennys)
 2. yksinpurjehduksena (Meritien 0,01 vähennys)

Veneen on tällöin katsottava lähtöaikataulukosta vastaava aikaisempi lähtöaika ja lähdettävä sen mukaan.

Veneen kipparin on itse pidettävä huolta siitä, että vene ei lähde liian aikaisin. Varastaneen veneen tulee korjata virheensä purjehtimalla kokonaan lähtölinjan lähtöpuolelle ja lähtemällä uudestaan.

Tulokset kerätään siten, että kukin vene lähettää tiedon maaliintuloajastaan sekä heitä ennen ja jälkeen tulleista veneistä. Mikäli rataa on lyhennettty, pitää tulosten laskemista varten ilmoittaa myös käytetty rata (A-D), lähtöaika ja LYS-luku. 

Maaliintulotiedot lähetetään sähköpostitse osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. (tai tekstiviestillä Mikko Palkamalle numeroon 040 5251 558).

Tulokset pyydetään toimittamaan saman illan aikana.

Aikaraja

Mikäli yksikään vene ei ole saapunut maaliin kello 21.00 mennessä, kilpailu keskeytetään. Mikäli vene ei ole tullut maaliin kello 21.30 mennessä, vene katsotaan keskeyttäneeksi.

Syksyn viimeisissä kilpailuissa käytetään varhaisempia aikarajoja tai lyhennettyä rataa. Näistä tiedotetaan vuosittain erikseen.

Pistelaskenta ja palkintojen jako

Kunkin osakilpailun tulokset ovat nähtävillä Meritien kotisivuilla (www.meritie.org) mahdollisimman pian kilpailun jälkeen. 

Ranking-sijoitusta varten veneet asetetaan paremmuusjärjestykseen tasoitetun ajan perusteella. Voittaja saa 10 pistettä ja muut aina paremmuusjärjestyksessä pisteen vähemmän kuin edellinen. Mikäli veneitä on luokassa alle 10, voittaja saa osallistujamäärän verran pisteitä kuitenkin vähintään viisi pistettä. Voittajaveneen on aina kierrettävä koko rata hyväksytysti saadakseen voittajan pisteet. Jokaisesta hyväksytystä lähdöstä vene saa kuitenkin vähintään yhden pisteen.

Kauden jälkeen veneen kahdeksan parasta sijoituspistettä lasketaan yhteen, mutta aktiivisuuden palkitsemiseksi myös veneen muista osallistumiskerroista annetaan yksi piste.

Loppupisteiden perusteella palkitaan kolme parasta venettä, lisäksi mahdollisuuksien mukaan arvotaan palkintoja kaikkien osallistuneiden kesken. Palkinnot jaetaan kauden päätettyä Meritien pursimajalla.

 

Lisätietoja saa Mikko Palkamalta puh. 040 5251 558

Jäsenien sivut

Uutiset

 • Junnujen purjehdustapatuma

  Meritie järjestää yhdessä Tapiolan venekerhon kanssa purjehdustapahtuman junnuille 9.7.2022 Suomenojalla.

  Enemmän informaatio tapahtumasta löytyy tämän linkin kautta.

  Janne Viren

  0443727737

   
 • Pursimajan vuokraaminen keväällä 2022

  Covid-19 pandemiasta johtuen pursimajaa vuokrataan ainoastaan viikonlopuiksi ja vain Meritie ry:n jäsenille sekä sidosryhmille. Vuokraaminen edellyttää vuokraamisen yhteydessä annettujen ohjeiden mukaista tilojen desinfiointia.

  Kun haluat vuokrata pursimajan, niin lähetä sähköpostia asiasta osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

  Meritien hallitus.

   
 • Toimisto etätyöpisteessä

  Vallitsevan poikkeustilanteen takia seuran toimisto siirtyy etätyöpisteeseen. Tarvittaessa toimistoon saa yhteyden joko sähköpostitse Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai soittamalla 040 5193568.

Saarikohteet

Meritien saarikohde on Merivalkama, joka sijaitsee Bejarhomenissa Inkoon saaristossa olympiaväylän varrella paikassa 59*55,6 P 23*52,01 I).